35 служители с полицейски правомощия в региона ще бъдат наградени

Наградите оповестиха на брифинг началниците на 4-те РУ в област Монтана

35-служители-ще-бъдат-наградени
Снимка: Пресцентър на ОД на МВР

Днес в ОД МВР Монтана началниците на Районните управления в Монтана, Лом, Берковица и Вършец , проведоха специален брифинг, на който оповестиха броя на наградените служители по случай предстоящия празник на МВР. Гл. инспектор Илиян Филипов, гл. инспектор Владимир Владимиров, изп. длъжността ст. инспектор Георги Манойлов и гл. инспектор Димитър Мишонов обсъдиха предприетите мерки по опазване на селскостопанската продукция и по-характерните престъпления през изминалото 6-месечие на съответната територия.

 РУ Монтана – 5-ма служители ще получат награди по повод професионалния празник на МВР – 5-ти юли. От тях с предметна награда от кмета на община Монтана ще бъде награден полицейски инспектор от група за охрана на обществения ред Йордан Христов. Наградата е за служебната му дейност, свързана с организацията на работата на автопатрулите на територията на Районното управление, с което не са допуснати тежки престъпления, както и за заловените множество водачи на МПС, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества. През годината по предложение на ръководството на РУ Монтана са наградени над 20 служители на криминална полиция и групата за охрана на обществения ред.

 РУ Лом – във връзка с празника на МВР ще бъдат наградени 18 служители. По преценка на ръководството на РУ и началниците на групи по направления на дейност са предложени 4 служители за награда от директора на ОДМВР Монтана ст. комисар Ивайло Антонов. Отличието е за разкрити криминални престъпления и за постигнати добри резултати през първите 6 месеца на годината. 12 служители на Районното управление ще бъдат наградени от началника на РУ Лом, а 2-ма ще бъдат повишени в степен на длъжност от директора на ОДМВР.

 РУ Берковица   – 9 са наградените служители от ръководството на ОДМВР и н-ка на РУ Берковица за професионалния празник на МВР. Наградите са за добро изпълнение на служебните задължения и активно участие при разкриване на престъпления.
По отношение на опазването на селскостопанската продукция, към момента няма регистрирани случаи за престъпни посегателства. Изпълняват се мерки за превантивна работа със земеделските производители в региона.

РУ Вършец – 3-ма служители на РУ Вършец ще бъдат наградени по случай 5-ти юли– двама криминалисти и един служител на охранителна полиция. Наградите са за участие в разкриването на криминални престъпления през изминалите 6 месеца и дейността по контрол на пътното движение и превенцията на територията на община Вършец.

През 6-месечието оперативната обстановка на територията на РУ Монтана е относително спокойна, коментира гл. инспектор Илиян Филипов. Според началника на РУ Монтана няма извършени сериозни тежки престъпления срещу личността – няма регистрирани убийства. Регистрирани са 2 грабежа, като и двата са разкрити, а извършителите са установени. В ареста в Монтана с постоянна мярка са задържани рецидивист и помощника му за извършени множество кражби от магазини и кметства на територията на община Монтана, Берковица и Белоградчик. С постоянна мярка е задържан тартор на група, извършвала разпространение на наркотични вещества в областния град.

Както вече съобщихме, с постоянна мярка е задържан и извършителят на множество кражби на хранителни продукти през тази година, извършвани от частни домове в село Липен.

Към момента на територията на РУ Монтана няма получени сигнали и възникнало напрежение, свързано с прибирането на селскостопанската продукция.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.