Ексклузивно! Братът на депутата Димитър Аврамов е задържан за убийство?

Разследващите проверяват дали бандата е свързана с убийството на данъчния шеф Иво Стаменов

Народния представител Димитър Аврамов отива на съд

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 г.

Ръководителят на бандата е брат на депутат. По информация на NOVA става дума за Борис Аврамов, брат на Димитър Аврамов от ДПС.

Народният представител каза, че не поддържа почти никаква връзка с брат си. Заяви, че разбира за задържането му от медиите.

Лидерът на групата и други двама негови съучастници бяха задържани във вторник при акция на ГДБОП и Спецпрокуратурата в София, Приморско и Белово. Четвъртият член на групата е в Бургаския затвор, където излежава присъда за незаконно притежание на оръжие.

„Безцеремонно се разправят с тези, които не връщат парите. Въобще… сериозна група“, коментира главният секретар на МВР Младен Маринов.

Според събраните доказателства обвиняемите са решавали финансови спорове чрез брутални силови действия и срещу солидно заплащане. Групата поемала и изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора или е възлагала изпълнението им на трети лица.

Имало доказателства и за това, че бандата давала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов.

Сред основните задачи на разследващите е да установят дали участници в групата или лица, на които са възлагани поръчки, имат връзка с покушението над Стаменов.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

ИЗТОЧНИКНова телевизия