Откриха нова детска площадка в Монтана (СНИМКИ)

Откриха нова детска площадка в Монтана
Снимка: montana24.net

В центъра на квартал Мала Кутловица в Монтана вече има нова детска площадка. Тя се намира в двора на читалището.

3000 лева за строежа на съоръжението са предоставени от Фонда за подпомагане на общностни инициативи. Още близо толкова са осигурени от дарители.

Откриха нова детска площадка в Монтана

„Читалището в Мала Кутловица има една изключително активна програма. Проектът му бе един от общо двадесет и шестте, които кандидатстваха пред фонда. Благодаря на всички дарители, които се включиха допълнително, за да се осъществи този проект”, заяви кметът на Монтана Златко Живков на откриването на площадката. Той обеща през следващата година за фонда да бъдат осигурени повече средства от общинския бюджет.

Така ще бъдат подпомогнати инициативи на неправителствени организации, читалища, местни културни институции и неформални граждански групи, които работят на територията на Община Монтана. Правилникът на фонда определя сумата от 3 000 лв. финансиране за проект.

В първият етап от стартирането на фонда са финансирани 6 проекта на читалищата в Славотин, в Монтана, във Винище, в Стубел и в кв. Мала Кутловица. Одобрен е и проект на неформална гражданска група „Жеравица”. Три от проектите са за закупуване нa нови носии, по един – за изграждане на детска площадка, открита сцена и създаване на младежки клуб.

Вторият етап за кандидатстване ще стартира на 19.07.2018 г. Темата ще бъде отново същата „Подкрепа на местни инициативи“.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.