Трима пияни катастрофираха в Лом

Трима пияни катастрофираха в Лом
Снимката е илюстративна

В неделя прозори на ул. „Ломски казарми“ в гр. Лом неправоспособният водач И.Б./21 г./ от гр. Лом управлявал лек автомобил „Форд Галакси“ с монтанска регистрация, като при движение с несъобразена скорост губи контрол над волана, излиза вдясно извън пътното платно и блъска паркиран лек автомобил „Рено Меган Сценик“ с монтанска регистрация, след което напуска мястото на произшествието, без да уведоми службите за контрол на МВР.

В 05,19 ч. водачът И.Б. е установен и му е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест, което е отчело 0,87 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване. Той е приел показанията на уреда. Съставени са му 3 акта по Закона за движение по пътищата.

В събота на обяд на ул. „Славянска“ в гр. Лом с посока на движение към ул. „Белоградчишко шосе“, неправоспособният водач Б.М./32 г./ от с. Дреновец, обл. Видин, управлява лек автомобил „Форд Ескорт“, като на кръстовището с ул. „Добруджа“ се движи с несъобразена скорост и реализира ПТП с навлязла в кръстовището каруца, теглена от кон.

Водачът на лекия автомобил напуска местопроизшествието с цел да се укрие, но същия ден около 16,00 ч. е установен на адрес в гр. Лом. Пробата за алкохол отчела 1,46 промила алкохол в издишания въздух.

Издаден му е талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба и се е съгласил с показанията на техническото средство. Съставени са му 3 акта. По случая е образувано бързо производство. Водачът е задържан в РУ Лом за 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава РУ Лом.

В неделя около 07,00 ч. на републикански път III- 112, в района на село Добри Дол, общ. Лом, неправоспособният водач И.Н./25 г./ от с. Дреновец управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“, като при движение с несъобразена скорост на десен завой губи контрол над управлението на автомобила, излиза вляво извън пътното платно и реализира ПТП в предпазна мантинела.

При извършена проверка на водача за употреба на алкохол с техническо средство алкотест са отчетени 2,05 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. На нарушителя е издаден талон за мед.изследване.

Водачът е приел показанията на техническото средство и е отказал кръвна проба. Образувано е бързо производство. На И.Н. са съставени 3 акта за нарушения на ЗДвП и е задържан за 24 часа в РУ Лом.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.