Два инцидента с пешеходци през последното денонощие

Дядо блъсна баба на пешеходна пътека в Берковица

Два инцидента с пешеходци са станали последното денонощия на територията на община Берковица.

При първия инцидент е пострадала 73 годишна жена от с. Бързия. На 23.07.2018 г. около 11,05 ч. на ул. „Петроханска” в селото лек автомобил „Хюндай Гранд Санта Фе” със софийска регистрация, с водач 31-годишната Ю.П. от гр. Монтана, се движи в посока от гр. София към гр. Монтана.

Жената не се съобразила с пресичащата пътното платно пешеходка на 73 г. от същото село, която преминала през лентата за насрещно движение и навлязла частично в лентата за движение на лекия автомобил. Автомобилът не успява да спре и блъска пешеходката.

Пострадалата е с охлузна рана на главата и спукан таз и е транспортирана със специализиран превоз в ЦСМП Монтана. Пробата за алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна.

Нанесени са материални щети на МПС-то. На шофьорката е съставен акт и е образувано досъдебно производство в РУ Бековица.

Другият инцидент е станал малко по-рано в Берковица на кръстовището на ул. „Ашиклар” и ул. „Сливница”. 48 годишен шофьор на „Фолксваген Пасат“ не намалил скоростта и не спрял автомобила при наличие на деца в близост до пътя.

По тротоара на ул. „Ашиклар” към кръстовището с ул. „Сливница” тичало 9 годишно момче от гр. Лом, което пресичайки улицата, се блъснало в предната дясна врата на автомобила.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Вследствие на ПТП-то е пострадало малолетното момче. То е получило охлузна рана на лицето и комоцио и е транспортирано в МБАЛ Монтана, където е оставено под наблюдение.

На водача на лекия автомобил е съставен акт по Закона за движение по пътищата и  протокол за ПТП. Работата по случая продължава РУ Берковица.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.