Бутнаха над 800 незаконни постройки в Монтана, 250 чакат ред (СНИМКИ)

Бутнаха над 800 незаконни постройки в Монтана, 250 чакат ред

1052 са незаконните постройки, гаражи, отчуждени къщи и други незаконни обекти, които Община Монтана се е заела да събори и премахне.

До този момент са бутнати 806, като усилията за момента са насочени в централната градска част и кварталите „Младост 1“ и „Младост 2“. Някои от постройките са строени още преди 50-60 години.

Бутнаха над 800 незаконни постройки в Монтана, 250 чакат ред

В момента тече срокът за доброволно премахване на 246 незаконни гаражи в „Младост 3“.

В над 2/3 от тях изобщо няма моторни превозни средства и може би отдавна не е имало. Има случаи, при които хора са имали по четири гаража, без дори да имат автомобил и дори незаконно са отдавали под наем гаражите на други граждани“ каза кметът на общината Златко Живков.

Един от примерите е ул. „Марин Дринов“, където са бутнати 62 незаконни гаража, а в момента на паркинга има не повече от 15 автомобила. В един от гаражите е имало автомобил, който не е в движение повече от 30 години.

Бутнаха над 800 незаконни постройки в Монтана, 250 чакат ред

Само от този паркинг са изкарани шест ремаркета с боклуци.

Зад пощата гаражните клетки са използвани за складиране на всевъзможни боклуци, а една от тях е използвана и от проститутки. В момента и там е изчиститено, скоро ще бъде подравнено и пригодено за нормалното спиране на автомобили.

Заради процедурата по премахване на незаконните постройки срещу кмета са подадени много сигнали в прокуратурата, но в същото време са се увеличили и сигналите на граждани за незаконни гаражи на територията на целия град.

Нищо, което е законно, няма да бъде пипнато, нищо няма да бъде национализирано. Това е абсурдна теза. Местата, предназначени за паркинг няма да бъдат продавани, няма да бъдат строени жилищни кооперации. Нищо вярно няма в приказките за инвестиционни намерения и за отдаване на всички паркинги на отделни лица и фирми. Това е само първият етап срещу незаконните постройки на територията на града, за да можем наистина да живеем в една по-добра градска среда в 21-и век“ допълни още Живков.

На територията на града има около 2000 незаконни постройки.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.