Баба се хвърли от осмия етаж в Лом заради дългове

Баба се хвърли от осмия етаж в Лом заради дългове

Възрастна жена от Лом сложи край на живота си със скок от 8 етаж на жилищен блок. Пенсионерката е била затънала в дългове, за да издържа себе си и внука си и се решила на отчаяната стъпка, за да сложи край на притесненията и мъките си, разказаха познати на старицата.

75-годишната Янка Ц. живеела в 12 етажен блок до центъра на пристанищния град в апартамент под наем. Жената напуснала преди време къщата си в крайдунавски квартал заради неразбирателства със сина си, а двете й дъщери, останали без работа, заминали на гурбет в чужбина.

Така на бабата й се наложило сама да се грижи за себе си, а известно време и за внука си. За да оцелее, пенсионерката започнала да чисти входа на блока, в който намерила подслон, но парите пак не стигали и тя вземала заеми от фирми за бързи кредити и съседи.

Повечето от тях обаче не успяла да върне и се срамувала дори да срещне хората, които на които дължала различни суми. Сломена от грижи и безизходица, старицата скочила от високата тераса и починала на място. По трупа на са открити следи от насилие, случаят е самоубийство по лични причини, казаха криминалисти.

Според осведомени жената е оставила и предсмъртно писмо, в което поименно благодарила на хората, които й помагали.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

ИЗТОЧНИКВестник "Труд"