Сухопътните войски на обучение в Монтана (СНИМКИ)

Сухопътните войски на обучение в Монтана

100 военнослужещи от  формированията на Сухопътни  войски  при Министерство на отбраната ще преминат обучение по пожарна безопасност и защита на населението през август 2018 г. в Центъра за професионална квалификация на ГДПБЗН в град Монтана.

Военнослужещинте ще се обучават в три вида курсове – спасителни дейности при наводнение, земетресение и при  инциденти с опасни вещества.

Обученията се провеждат по съвместна инициатива на ръководствата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-МВР  (ГДПБЗН) и Командването на Сухопътни войски при Министерство на отбраната с цел подобряване на оперативната  съвместимост на първореагиращите – пожарникари, спасители и военнослужещи при ликвидиране последиците при различни бедствия.

Съвместното професионално обучение на структурите за изпълнение на дейности по пожарна безопасност и защита на населението се провежда за втора поредна година.

През 2017 г. 100 военнослужещи преминаха подобни обучения в Центъра в Монтана, а пожарникари и спасители от структрите на ГДПБЗН се обучаваха за водачи на бронетанкова техника във военните формирования в град Сливен и град Белене.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.