Дете е със счупен череп след инцидент в Градската градина

Дете е със счупен череп след инцидент в Градската градина

Момиченце на година и половина е пострадало в Градската градина в Монтана след като е било блъснато от колело, научи montana24.net. Инцидентът се случил на 10 юли, докато момиченцето, сестричката му и още няколко дечица си играели в парка, разказва майката на пострадалото дете.

През това време, момиче с велосипед блъснало детето. По думите на майката, момичето с велосипеда на видима възраст около 18 години, не е гледало пътя, а се е било обърнало назад.

След удара, малкото дете пада на земята и си удря главата. Детето е откарано незабавно в болницата. Диагнозата е счупен череп и голям хематом. То е оперирано по спешност в София.

Две седмици по-късно вече са изписани, но момиченцето трябва да се пази да не пада и да не удря главата си. Лекарите са обяснили на родителите, че има риск от последващи заболявания.

Майката разказва, че тепърва лечението на детето ще продължи, а междувременно майките от парка подготвят и подписка. Тя ще бъде внесена в общината. Това, което настоява майката на пострадалото дете е:

”Моите искания са да се спре безхаберното каране и не просто каране, летене с колела навсякъде. Да се кара само на предназначените за това места и разбира се да има глоби и санкции за нарушителите, а ако те са деца за техните родители. Ако трябва да се назначат хора, които да отговарят за това. Наскоро в ремонтирания парк Монтенезиум направиха велоалея точно до бебешката площадка. Тази безумна идея също да бъде преосмислена. Искам да мога да изляза спокойно с децата си, а не във всяка секунда да изпадам в ужас, че някой може да ги премаже на уж безопасно място. Искам да се вземат спешни мерки, за да не пострадат и други дечица.“

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.