Когато красотата вдъхновява! Вижте какво направиха художници във Вършец(СНИМКИ)

Когато красотата вдъхновява! Вижте какво направиха художници във Вършец

Наричат Вършец „курорт на всички сезони“. През всички годишни времена той е еднакво красив и пленява с колоритното си многообразие изтъкнати наши поети, писатели и художници.

В продължение на една седмица, от 25 до 30 юли, багрите и пъстротата на Вършец бяха извор на творческо вдъхновение за съвременни художници.

Изложба с 35 творби (пейзажи, натюрморти, силуети) от ежегодния пленер по живопис бе открита на 31 юли в Градската художествена галерия на Вършец.

Тази година той е под надслов “Просто Вършец”. В традиционната проява взеха участие 12 художници. Радостното е, че повече от половината творци живеят във Вършец или корените им са свързани с нашия град – Румен Статков, Георги Антонов , братята Георги и Кръстьо Паунови, Гошо Александров, Любен Станимиров и др.

Всеки от авторите дари на Община Вършец по една картина, запечатала погледа му към красотата на Вършец, с което ще се обогати фонда на местната художествена галерия, разполагаща с около 700 платна и 30 скулптори от дърво, глина и гипс.

Кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров връчи на художниците грамоти за участие в пленера.

Събитието е част от програмата на Празника на курорта, минералната вода и Балкана.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.