От септември всички паркове в Монтана под видеонаблюдение

От септември всички паркове в Монтана под видеонаблюдение

До 20 дни ще заработи системата за видеонаблюдение на обществените пространства в град  Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Проектът  „Обновяване на паркове, зелени пространства и улици“, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“ е пред финал.

Остават само довършителни дейности по изграждане на подпорни стени и алеи,  които не са обект на договора за изпълнение.   Неговата стойност е близо 6 милиона и 300 хиляди лева.  Европейската инвестиция бе направена за пълното обновяване на четири парка и един булевард-алея.

Основното притеснение е опазването от вандализъм на съоръженията – пейки, осветление, фитнес уреди, детски пързалки, люлки и други елементи от парковата среда, заяви Живков. Затова ще бъдат взети всички възможни мерки. Той припомни, че общината инвестира в изграждане на ограда около парк Огоста и това прекрати достъпа на автомобили в пространството.

С европейските средства бяха основно променени „Централен градски парк”, парк „Монтанензиум, лесопарк „Калето” бул. „Хаджи Димитър” и парк „Огоста”.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.