95 установени нарушения при масови проверки на камиони и автобуси

95 установени нарушения при масови проверки на камиони и автобуси

359 товарни автомобила и 15 автобуса са проверени при едноседмична акция на “Тиспол” в област Монтана.

Проверките са извършени по метода на «широкообхватния контрол» през последната седмица на месец юли на територията на всички държави-членки на европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL.

При контрола на товарните автомобили са установени 95 нарушения – 41 са установените нарушения за превишена скорост, 10 са нарушенията за нередовни документи на водача, 8 – нередовни документи на превозното средство, 3-ма водачи не са ползвали обезопасителни колани, 2 са глобени за техническа неизправност на МПС-то, включително нарушения на габаритите. Един водач е шофирал след употреба на алкохол. 30 са другите установени нарушения на ЗДвП. На 4-ма водачи са отнети шофьорските книжки за неплатени глоби.

При извършения контрол над автобусите е установено едно нарушение на ЗДвП.

В седмицата от 23 до 29 юли при извършване на контролна дейност по безопасност на движението полицейските служители са установили 418 нарушения на Закона за движения по пътищата и Кодекса за застраховане в област Монтана.
Съставени са 175 акта и 223 фиша.

След употреба на алкохол са заловени 6 водачи, като 3-ма от тях са надвишили 1,2 промила. 4-ма са установените неправоспособни шофьори. Временно са прекратени регистрациите на 7 МПС – 5 – за управление след употреба на алкохол, 2 –за управление след отнемане на шофьорската книжка.

През седмицата на територията на областта са станали 6 тежки ПТП, с 8 пострадали граждани.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.