Велосипедистката ударила малкото момиченце в Монтана е с лека умствена изостаналост

Велосипедистката ударила малкото момиченце в Монтана е с лека умствена изостаналост

Велосипедистката ударила малкото момиченце в Монтана е с лека умствена изостаналост. Тя е пълнолетна, скоро ще навърши 19 години и живее в Център за временно настаняване в Монтана, научи „Монтана 24“.

В момента е настанена в психиатрично отделение. Колелото, с което е ударила малката Ралица, е подарено от нейн приятел.

След удара в Градската градина в Монтана, малката Ралица е получила комоцио и хематом в главата. На детето е направена операция и вече се възстановява.

Майката все още събира подписи за повече велоалеи в града и частично да бъде ограничен достъпа на велосипедисти в градските паркове. Както и да има санкции за нарушителите. Петицията досега е подкрепена от близо 400 души и ще бъде внесена в община Монтана.

„Искам на пешеходната зона да мога да си пусна децата и да знам, че е сигурно да си играят, а не всяка секунда се озъртам я след едната, я след другата да не я премаже някое колело…Мога да кажа, че 90 процента от хората, от децата не познават правилата за движение по пътищата. Те не осъзнават, че са участници в движението и трябва да пазят околните.“, каза Цветелина Георгиева, майка на пострадалото момиче.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.