Кметът на Чипровци: „Асфалтираме пътя до Гушовския манастир“ (ВИДЕО)

Дългоочакваният нов път до Гушовския манастир, който води и до Чипровския водопад и е сред красивия чипровски балкан, вече получи финансиране от държавата и скоро ще бъде факт.

Още в началото на моя мандат работим по отстраняването на този проблем. Пътят, който води до Гушовския манастир, Чипровския водопад, хижа „Явор“ е в много лошо състояние и не е виждал асфалт от 30-40 години„, каза пред „Монтана 24“ кметът на община Чипровци Пламен Макавеев.

За две години общината успяла да отчужди трасето, тъй като върху него имало близо 360 частни имота. Проектът вече е изготвен, а реконструкцията ще започне от най-разрушения участък на трасето – от края на Чипровци до Гушовския манастир.

Ако останат средства те ще бъдат насочени към участъка от Гушовския манастир до хижа „Явор“.

Пътят води до едно от най-посещаваните от туристите места край Чипровци, особено през лятото и е предпочитана дестинация за хора с платки, за разходки, питник и за посещение на чипровския водопад.

Имаме постоянно гости, които искат да видят водопада, Балкана, гости на хижата. Този път ще улесни достъпа на гостите до тези места и ще помогне за развитието на туризма в нашия регион, защото откакто затвориха предприятията и мината в града, това стана и наша основна стратегия – развитието на туризма„, допълни още Пламен Макавеев.

Финансирането от държавата е на стойност 1 280 000 лева.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.