Спешни мерки заради нашествието на комари в Монтана

Обработват за четвърти път площите срещу комари в Монтана

Започна пръскането срещу комари в Монтана. Мярката е предприета заради увеличената популация на този вид насекоми и десетките сигнали на гражданите в общината.

За овладяването на бума общината предприема дезинсекция, дезинфекция и дератизация на паркове, градинки, междублоковите пространства в кварталите в Монтана, съобщи кметът Златко Живков.

Причината за бума на комари и други насекоми е влагата заради дъждовния юли, твърдят специалистите.

Много са сигналите за нашествието на комарите от различните райони – парк „Огоста”, около язовир „Огоста”, Слънчевата градина, парк „Монтанензиум”, Градската градина, но така също от кварталите. Местната управа има сключен договор за обработки с дезинфекционната станция.

„Вече са направени три пръскания, сега започна поредното срещу кърлежи, бълхи и комари. Ще бъдат обработени контейнерите срещу мухи и шахтите срещу гризачи ”, коментира кметът.

Той информира, че от началото на август всяка сутрин започна оросяването на градските улици и ще продължи, докато е нужно. Местната власт има готовност и за раздаване на минерална вода, ако горещините в областния град станат екстремни.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.