Общината безпощадна! Маха колите на трупчета

Общината безпощадна! Маха колите на трупчета

По разпореждане на Окръжната прокуратура до края на август местната управа е длъжна да направи опис на всички неизползваеми автомобили, които стоят с години по улиците, паркингите и тротоарите в града.

Тя трябва да прикани собствениците им сами да ги вдигнат. В случай, че това не бъде направено, от 1 септември започва принудителното местене, поясниха от общината. То ще е за сметка на стопаните.

Още в началото на месеца, близо трийсет собственици на стари и неизползваеми автомобили вече са си ги вдигнали от паркингите и улиците на Монтана. Екипи на местната управа обхождат града и уточняват колите, които не са местени от години.

Стопаните имат срок до края на август да ги махнат. 235 са преброените до тук превозни средства, излезли от употреба. Те са в окаяно състояние, а същевременно заемат място.

На тях са поставени специалните уведомления, с които собствениците са приканени да ги махнат. 28 вече са направили това. На сайта на общината и на телефоните в администрацията гражданите може да съобщават за такива коли.

Това е възможност да бъде изготвен пълен списък. Най-бързо върви разчистването в жк „Младост-1”. Там вече са премахнати всички незаконни постройки. Паркингите след това са измити и изкърпени. Оформят се и се облагородяват зелените площи, предстои изграждането на още една детска площадка край блок-5.

В „Младост-2” и „Младост-3” изискват повече усилия. Там също има премахнати фургони, бараки и ламаринени гаражи. В третата част обаче незаконните постройки са 243.

В целия комплекс и ж. к. „Плиска” живеят 19 хиляди души, което около половината от населението на областния град. Много от хората разрушават сами незаконните гаражи. Още повече са гражданите, които благодарят на местната управа за тази акция.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.