Китайци видяха прилика между Монтана и Инчуан

Китайци видяха прилика между Монтана и Инчуан

Споразумение за създаване на приятелски взаимоотношения подписаха днес кметът на община Монтана Златко Живков и зам. кметът на китайския град Инчуан Сун Сюецин. За целта на двудневно посещение в областния град пристигна делегация от Нинся – хуейски автономен регион на Китайската Народна Република.

Китайци видяха прилика между Монтана и Инчуан

В споразумението, което влиза в сила от днес, се изразява желание за взаимното сътрудничество и приятелство между двата града в областта на търговията, науката и технологиите, хранително-вкусовата промишленост, културата и други сфери с цел насърчаване на общия просперитет и развитие на двата района.

В началото на срещата в общината присъстващите видяха кратки рекламни филми за Инчуан и Монтана. Според гостите, двата града имат много общо по между си – възможности за бизнес, природни дадености, културни изяви, а най-впечатляваща е сърдечността на хората.

Кметът Златко Живков подари на всеки от тях раница с туристически принадлежности като символ на бъдещите контакти.

Той получи пано с Бога на слънцето, което по думите на г-н Сюецин представлява Лунен календар и подчерта, че подобна скална рисунка има в пещерата „Магура”.

Китайци видяха прилика между Монтана и Инчуан

По време на престоя си тук гостите от Китай ще се срещнат с представители на местния бизнес в Технологичния парк и ще посетят поделенията на фирма „Компас” и завода за палета „Палемонтех”.

Програмата включва посещение на исторически забележителности в областния град и Белоградчишките скали.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.