Изоставените автомобили в Монтана вече с 69 по-малко

Изоставените автомобили в Монтана вече с 69 по-малко

Акцията по отстраняване на изоставени и излезли от употреба автомобили в Монтана продължава. От началото на месеца 69 превозни средства са премахнати доброволно от техните собственици от улиците на града.

Общият брой на поставените предписания за доброволно отстраняване е 235. Това са автомобили излезли от употреба, без номера и регистрация, изоставени на зелени площи, тротоари и паркинги на територията на целия град.

Днес изтича срокът, който прокуратурата в Монтана е дала на кмета Златко Живков да предостави информация за излезлите от употреба моторни превозни средства на територията на града. Справката за предприетите действия досега ще бъде предоставена на прокуратурата в понеделник.

Срокът за доброволно отстраняване на автомобилите най-вероятно ще бъде удължен с още един месец, а след това общината ще ги премахва принудително.

Всеки гражданин може да подаде сигнал за такива автомобили в общинско предприятие „Чистота“ на телефон 096/ 305 674.

Междувременно вече са възстановени по-голямата част от седемдесетте пътни знаци в града, които са по една или друга причина са били повредени, изчезнали или счупени.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.