Рони Ромеро ще пее в Монтана срещу агресията в училище

Специално за "Монтана 24", Нелиан Николова - момичето, което успя да убеди и доведе рок звездата Рони Ромеро да дойде у нас даде интервю

Рони Ромеро ще пее в Монтана срещу агресията в училище

Първото гостуване на Ronnie Romero в България и единственият му концерт в тази част на Европа до края на 2018 ще бъде част от програмата на седмото издание на фестивала с благородна кауза „Изкуството е…“.

Датата е 7 септември, мястото: гр. Монтана, входът: свободен!

Специално за „Монтана 24“, Нелиан Николова – момичето, което успя да убеди и доведе рок звездата Рони Ромеро да дойде у нас даде интервю.

Рони Ромеро ще пее в Монтана срещу агресията в училище

Защо Ronnie Romero избра да дойде в България и Монтана?
Фестивалът „Изкуството е…” е един по-различен фестивал, защото в сърцето на самото събитие стои голяма кауза. Кауза, която вече седем години обединява български и световни артисти. Разказахме му за нашето събитие и го поканихме да се присъедини към голямото ни семейство. И за наша радост, той прие.

Кой друг ще застане на сцената до Romero в петък?
На сцената Romero ще бъде в компанията на страхотните Eridan, като интересното е, че за първи път в подобен формат Eridan ще се представят и с титулярния си певец Александър Атансов. Шоуто ще бъде подгрято от младежки изпълнители и групи от Монтана, Враца и Пловдив. Точно преди Eridan и Romero на сцената на фестивала ни за първи път ще се качи българската симфоник метъл банда The A.X.E. Project, която ще представи чисто новите песни от предстоящия им албум. Очертава се една наистина невероятна нощ за всички фенове на рок и метъл музиката!

Какъв е акцента тази година на „Изкуството е“, какво ще се опитате да кажете на подрастващите тази година?
Като цяло посланието на фестивала е свързано с това, че всяко дете заслужава и има правото да расте в среда, даваща му възможността да развива себе си и своите таланти! Тази година поставяме акцент върху проблема с насилието сред децата и агресията в училище. Децата са агресивни, защото са нещастни. Нещастни са, защото не са достатъчно обичани, защото не познават себе си и не мечтаят. Искаме да обърнем сериозно внимание на родителите, преподавателите и обществото като цяло, че Изкуството трябва да присъства в живота на всяко дете! Изкуството учи децата да бъдат преди всичко хора, помага им да опознаят Живота такъв, какъвто е! Учи ги да мечтаят! Обичайте децата си, разговаряйте с тях! Водете ги на театър, на концерти! Четете книги с тях! Отделяйте време за децата, защото те са бъдещето!

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.