Спасяват множество пострадали при учение на БЧК в Монтана

Мащабно учение на БЧК с екипи за действие при бедствия започва в Монтана

Спасяват множество пострадали при учение на БЧК в Монтана

Над 150 души от доброволните екипи на БЧК за действие при бедствия и кризи участват в Национално учение, което се провежда от 10 до 14 септември 2018 г. в Монтана.

На 13 септември 2018 г. /четвъртък/ от 10:30 ч. на полигона на ГДПБЗН – Монтана, ще бъде разиграно учебно-тренировъчно занятие с демонстрации за спасяване на множество пострадали, в което ще участват екипи на Българския Червен кръст и Единната спасителна система.

Доброволните екипи за реакция при бедствия, аварии и кризи (ДЕРБАК) на БЧК преминават ежегодно тренировъчни учения с цел повишаване на капацитета и готовността за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали в бедствена/кризисна ситуация. Усъвършенства се взаимодействието както между различните екипи на БЧК, така и с другите отговорни институции.

Всяка година Националното учебно-тренировъчно учение се провежда на територията на различна областна организация на БЧК, с любезното домакинство на местната власт и партньори.

В годината, в която Българският Червен кръст чества своята 140-годишнина, учението ще съдържа различни иновативни подходи и обучителни програми, както и практическа част за демонстрация на придобитите знания и умения.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.