Кметът на Вършец посрещна лично 66 първокласници (СНИМКИ)

Кметът на Вършец посрещна лично 66 първокласници

За всяко българско семейство първият учебен ден винаги е бил празник. Празник на знанието, на стремежа към себереализация, символ на ново начало, на нови мечти и надежди. Топлият есенен ден на 17-ти септември, в който православната ни църква чества деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София бе в унисон с празничността, светлината и оптимизма, които струяха от погледите на деца, родители, учители.

Тържествата по повод откриване на учебната година започнаха в двете училища на територията на общината – Средно училище „Иван Вазов” и Начално училище „Васил Левски” – кв. Изток с издигане на националното знаме на Република България под звуците на националния химн, с посрещане на училищните знамена, поднасяне на цветя пред патроните на училищата и продължиха с литературни, музикални и танцови изпълнения на възпитаниците, с вълнуващи приветствия и пожелания от директори и гости, със символичния звън на първия училищен звънец.

Ръководството на община Вършец, в лицето на кмета инж. Иван Лазаров, зам.-кмета Петър Стефанов и секретаря на общината Даниела Тодорова присъства на тържествената церемония в СУ “Иван Вазов”. Учебното заведение има статут на средищно училище и в него се обучават ученици от І до ХІІ клас от Вършец и всички села в общината.

По-късно градоначалникът откри новата учебна година и в НУ „Васил Левски“ в кв. Изток, в което се обучават и възпитават деца и ученици изцяло от ромски произход от предучилищна възраст до ІV клас.

Тази година броят на първокласниците в училищата на територията на общината е 66, запазена е тенденцията от миналата учебна година. От тях 32 са записани в СУ „Иван Вазов” и 34 в НУ „В. Левски” кв. Изток. Всички те получиха подарък от кмета на общината – красиво илюстрирани книжки със заглавие „Здравей, училище!”, с лично послание към всяко дете.

Общинската детска градина „Слънце“ и филиалите й в кв. Заножене и с. Долно Озирово също започнаха учебната година с тържества и подаръци към най-малките, с изпълнения на деца от подготвителните предучилищни групи, с връчване на поздравителен адрес от кмета на община Вършец.

„Пожелавам на учителите да имат безброй поводи да се гордеят с постиженията на своите ученици! Нека новата 2018/2019 учебна година бъде успешна и интересна!“, пожела кметът на общината инж. Иван Лазаров на всички учители, родители и ученици.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.