Поздравителен адрес от кметът на община Бойчиновци към учениците и учителите

Светлин Сретениев е преизбран за кмет на Бойчиновци

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми учители, скъпи ученици, родители,

Отново е септември – месец, който омайва не само с топлата си есенна палитра от красиви багри, но и с напористия зов на училищното звънче, известяващ началото на новата учебна година.

Първият учебен ден влиза в училище с неподправена свежест, с радостно въодушевление и празнично настроение – един пъстър букет от спомени за горещо лято, вълнения от срещата с новото и надежди за успешна учебна година.

За някои първа, за други – поредна, учебна 2018-2019 година започва днес. Знанието чака своите нови откриватели, изкуството чака своите нови таланти. Училището чака с нетърпение Вас, скъпи ученици!

Потопете се в морето от знания и гребете с пълни шепи това, което вашите учители ще ви поднесат. Бъдете упорити и прилежни, за да радвате с успехите си, както своите преподаватели, така и своите родители. Не се плашете от неуспехите и не се отказвайте заради трудностите- пътят на познанието не е лек, но пък е безценен.

Уважаеми учители, бъдете здрави, търпеливи и всеотдайни. Учете децата ни на труд и постоянство, на почит, уважение и самоуважение, на патриотизъм и хуманизъм. Вие сте днешните будители и творци на бъдещето.

Нека с вяра, любов, надежда и много вдъхновение стартираме новата учебна година! На добър час!

Светлин Сретениев
Кмет на Община Бойчиновци