19 септември – Европейски ден без загинали по пътя

Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death)  се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, като целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент.

„Европейският ден без загинали на пътя” е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност “ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно.

Мотото на операцията за Република България за 2018 г. е „Безопасни мобилни комбинации за живот“. За главен координатор по изпълнението на операцията за страната ни е определена Главна дирекция „Национална полиция“.

На сайта на МВР и отдела „Пътна полиция“ е активна специална страница, посветена на EDWARD, където по традиция  часовник ще отброява часовете до старта на операцията в  00.00 часа на 19 септември.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.