Детска градина в Монтана отвори врати след цялостна промяна

Пълната промяна на детска градина №4 „Калинка” в Монтана бе отпразнувана от преподаватели, родители, деца и официални гости. Отец Николай от храм „Свети, Свети Кирил и Методий” освети сградата, обновена по проект на община Монтана, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж”.

„Сбъдва се една моя отколешна мечта, още от времето, когато бях директор на училище и началник на инспектората по образование, да бъдат заделени поне 1 милион лева за ремонт на училище, сподели Златко Живков. Той изрази убеждението си, че всички сгради на училища и детски градини в Монтана последователно ще бъдат обновени по-същия начин.

„2500 деца от четири училища и две детски градини влизат в изцяло променени сгради за новата учебна година”, заяви на тържеството кметът на Монтана Златко Живков. Това са учениците от ІІІ и ІV ОУ, природо-математическата гимназия, гимназията за преподаване на чужди езици, и малчуганите от детските градини №4 „Калинка” и №7 „Приказен свят”.

Изпълнен е най-мащабният проект за ремонти на образователна инфраструктура в Монтана. Общата стойност на инвестицията е 8 674 000 лева, с допълнителните дейности по авторски, строителен надзор, публичност и други.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.