Млада пианистка от Монтана свири на гала концерт в Карнеги Хол – Ню Йорк

Млада пианистка от Монтана свири на гала концерт в Карнеги Хол – Ню Йорк

Анна-Мария Арсенова е на 16 години от Монтана и през тази година е отличена с 5 призови места на национални и международни музикални конкурси.

През последните два месеца талантливата пианистка е първа сред участниците в Grand Prize Virtuoso – Брюксел, където на 7 септември свири в гала-концерта на победителите в Центъра за изящни изкуства.

Другото голямо постижение на Ана-Мария е първо място в категория „пиано” в Golden Classical Music Awards – Ню Йорк. Гала-концертът на призьорите е на 31 октомври. Той ще се състои на една от най-известните световни сцени – залата Карнеги Хол в Ню Йорк.

През 2018 година Ана-Мария е носител на специалната стипендия на община Монтана. В благодарствен адрес до кмета Златко Живков момичето изразява признателността си за доверието и подкрепата, която и е дала възможност да осигури участието си в престижните конкурси.

„За мен е чест и привилегия да постигам все по-високи успехи в сферата на изкуството и допринасям за развитието на културата в моя роден и обичан град – Монтана, пише Ана- Мария.

Тя учи в Природо-матаметическата гимназия в Монтана и освен международните си успехи е носител на три първи и едно трето място от национални конкурси, както и на специалната награда „Изгряващ талант” от фондация „Енчо Кeрязов”.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.