Седмицата на моноспектакъла с нова издание

Седмицата на моноспектакъла с нова издание

От 26 септември до 03 октомври ще се проведе второто издание на „Седмица на моноспектакъла в памет на Петър Митев“.

Тази година в програмата на фестивала са включени 4 театрални заглавия, сред които са гостувания на екипи от Велико Търново и Костинброд, и една премиера.

По традиция първото представление ще е „Българска ни работа“ на актьора Тихомир Иванов. Датата е 26 септември. Спектакълът е драматизация на Петър Митев по текстове от българския печат. Петър Митев е и режисьор на представлението.

Друг акцент в програмата на „Седмицата“ е гостуването на Театър „Цветан Станков“ – Костинброд. Те ще представят пиесата от Стефан Цанев „Деца на света“. Представлението им ще е на 28 септември, ден след тяхното участие на фестивала „Кръстьо Пишурка“ в Лом.

На 02 октомври ще гостува актьорът от Великотърновския музикално-драматичен театър Иван Митев с неговия моноспектакъл „Покаяние“, който е изграден на базата на пиесата от Константин Илиев „Великденско вино“

Акцент сред заглавията е премиерата на моноспектакъла на актьора Иван Истатков по повестта на Павел Спасов Греховната любов на Зографа Захарий“. Това е римейк на спектакъла, който актьора представяше в репертоара на театъра през 1993 година. Предпремирата на „Греховната любов на Зографа Захарий“ ще е на 19 септември във Василовци, а премиерата ще е на 03 октомври в Монтана.

За реализирането на второто издание на „Седмицата на моноспектакъла в памет на Петър Митев“ помогнаха кметовете на Община Монтана и Община Брусарци.

Представленията в Монтана ще се играят в Зала Клуб на актьора с начало 19,00 часа, а представлението във Василовци ще е от 18,00 часа.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.