Ето кой унищожава гората край Вършец (СНИМКИ)

Ето кой унищожава гората край Вършец
Снимки: МВР

На 02.10.2018 г. около 12,00 ч. след сигнал в РУ Вършец от служители на ИАГ София за транспортиране на незаконно добити дърва за огрев дежурна оперативна група на РУ Вършец е установила на черен път между с. Горна Бела Речка и с. Дружево товарен автомобил „Газ 66“ със софийска регистрация, собственост на 42-годишния М.Н. от гр. Вършец, с водач Г.И./34 г./ от с. Спанчевци.

Ето кой унищожава гората край Вършец
Снимки: МВР

В товарния автомол са били натоварени около 6 пространствени метра дърва за огрев от вида „Бук“, без контролна горска или общинска марка. При извършения оглед от товара на камиона са отрязани и иззети 3 шайби от стеблата на дърветата.

Направен е втори оглед в отдел 273 в землището на с. Горна Бела Речка, при който са установени прясно отсечени 55 дървета от вида „Бук“, без съответното позволително за сеч, а отрязаните шайби са наложени върху дънерите на дърветата и напълно са съвпаднали.

От дънерите на дърветата са отрязани шайби, които са иззети с протокола за оглед.
В имота са установени около 6 пространствени м. стебла на дървета, които са иззети от служителите на ИАГ-София.

Собственикът на автомобила М.Н./42 г./, осъждан за престъпление по чл. 235, ал. 1 от НК, е пристигнал на място, като в него е установена контролна горска марка, собственост на И.П./45 г./ от гр. Берковица – частен лесовъд.

Горската марка е иззета от служителите на ИАГ София с акт за установяване на административно нарушение по Закона за горите. Служителите на ИАГ-София са иззели камиона с натоварените дървата.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 235, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК в РУ Вършец.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.