Певци и танцьори от Монтана показаха какво могат у нас и в чужбина (СНИМКИ)

Певци и танцьори от Монтана показаха какво могат у нас и в чужбина

Обогатени с нови впечатления и заредени с положителни емоции се завърнаха от участията си във фестивали формациите на Младежкия дом група “Пъстренец Jr.”, ансамбъл ”Младост” и Мажоретен състав.

Гласовитите певци от групата на Асен Асенов участваха заедно с други състави от Монтанска област във фестивала „Морско конче” в южната ни съседка. Те се изявиха на гръцка сцена в курорта Катерини-Паралия с два вечерни концерта, изпълнявайки разнообразни песни от богатия си репертоар. Публиката, предимно български, сръбски и руски туристи, ги подкрепяше с аплодисменти, сподели ръководителят им.

Певци и танцьори от Монтана показаха какво могат у нас и в чужбина

В 35-ото Дефиле на духовите оркестри и мажоретни състави участваха и атрактивните мажоретки на Младежкия дом в Монтана, подкрепени от Духовия оркестър „Дико Илиев” към читалище „Разум 1883”. В Ботевград те гостуваха на 28-и и 29-и септември и се конкурираха с местни състави и състави от гара Елин Пелин, гр.Елин Пелин, Плевен, Враца, Габрово и Троян.

Забележителното, освен дефилетата и хубавата музика, бе и инициативата за посаждане на дърво, преди откриването на фестивала, от всеки състав. „Програмата бе наситена, а организацията на ниво. Колективът получи награда-статуетка и грамота за участието си.” – сподели хореографът Луиза Стефанова.

Певци и танцьори от Монтана показаха какво могат у нас и в чужбина

На 29-и 30-и септември на фестивал „В сърцето на Тракия” в Стара Загора бяха и танцьорите от ансамбъл ”Младост”. Общо 9 групи от региона и страната разлюляха старозагорската сцена с кръшни хора.

В първия ден ансамбълът от Монтана представи аранкул и челе уне на открита сцена, а на следващия – в Младежкия дом на Стара Загора имаше открити уроци за разучаване на характерни за различните етнографски области народни хора.

Нашенците показаха „Лево оро” по мелодия на Берковската духова музика, а научиха нови варианти на боалийско хоро и щеркольовата.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.