40 от най-малките жители на Монтана влизат в по-топла и красива сграда

В изцяло обновена сграда вече се отглеждат малките момиченца и момченца от детска ясла № 3 „Маргаритка” в Монтана. Заведението се намира в Живовския квартал и е построено преди 41 години.

Празникът в детската ясла започна с водосвет, отслужен от отец Николай и отец Емил от храм „Свети Свети Кирил и Методий”.

40 от най-малките жители на Монтана влизат в по-топла и красива сграда

„Тук, където искаме да посеем любовта в душите на тези деца, всичко трябва да бъде перфектно, заяви отец Николай след богослова за деца, родители, възпитатели и всички хора от Монтана.

На сградата е направена външна топлоизолация, ремонт на покрива и хидроизолация. Подменени са дограмата, електрическата и мълниезащитната инсталации. Боядисана е фасадата.

40 от най-малките жители на Монтана влизат в по-топла и красива сграда

„Това е най-значителното обновяване на яслата от построяването й досега, заяви кметът на общината Златко Живков. За две години инвестирахме 344 хиляди лева, за да променим условията за отглеждане и възпитаване на децата тук”, уточни той и обяви, че в следващ етап да бъде възстановен и вътрешният басейн.

Директорката на детската ясла „Маргаритка” Йорданка Каменова благодари на всички за направеното, за търпението и сравни яслата с дворец на красотата, в който всички служители ще продължат да даряват на децата много грижи, любов и търпение.

Близо 150 хиляди лева са средствата, осигурени за енергоспестяващи мерки от Министерството на труда и социалната политика по програма Красива България, останалите 194 хиляди лева са инвестиция от бюджета на община Монтана.

В детска ясла №3 работят 7 медицински служители и 17 възпитатели. Те се грижат за 40 деца в три групи – от 10 месечни бебета до 3 годишни момиченца и момченца. Само тази забавачница в града поддържа оздравителна група. В нея има 8 деца.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.