Дилян Димитров: „Язовир „Огоста“ не е опасен“

Дилян Димитров: "Язовир "Огоста" не е опасен"

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на структурата на партията за Монтана Дилян Димитров и областният управител на Монтана Росен Белчев организираха пресконференция. Основна тема, бе състоянието на язовир „Огоста”.

Дилян Димитров заяви, че състоянието на язовир „Огоста” е сред най-проверяваните съоръжения. На свое заседание Министерският съвет реши да добави язовир „Огоста“ в списъка с обекти, на които трябва да се извърши основен ремонт или реконструкция. За тази цел още през лятото бяха отделени 500 млн. лв. за „Държавната консолиданционна компания“ (ДКК) – дружество с разнородна дейност, което не обявява обществените си поръчки в публичния регистър и което беше натоварено и с ремонта на съоръженията.

Искам да успокоя гражданите на Монтана, че язовир „Огоста“ не е опасен предстоят превантивни ремонтни дейности, добави Димитров.

Областният управител на Монтана Росен Белчев също сподели, че язовира е в добро състояние, няма място за паника сред населението и за състоянието на съоръжението се грижат редица институции и действащи комисии, които следят постоянно състоянието на язовира.

Друга тема, която бе засегната е относно новите утвърдени от изпълнителната комисия общински ръководства на ПП ГЕРБ за всичките единадесет общини в Монтана.

Средства отделени допълнително от Министерство на образованието и науката на стойност 280 000 лв. , от които I ОУ във Вършец – 200 000 ле. ; V ОУ в Монтана – 50 000 . лв. и основното училище в с. Долни Цибър – 30 000 лева . Сумата е отпусната за допълнителни ремонтни дейности.

Предвидените 2 000 000 лева за ремонтните дейности на обхода на град Лом и Добри дол също са в процес на изпълнението си.

Дилян Димитров сподели, че за последните няколко месеца от партийната субсидия, която получава структурата е отделила над 10 000 лева за дарения от различно естество, като ремонти и оборудване на читалища, пенсионерски клубове, за футболните клубове на Бързия, Говежда и Г. Дамяново, за църкви, за организираното Световно първенство по парашутизъм в Ерден и други културни и обществени мероприятия.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.