Полицията ще гони престъпниците с нови автомобили

Полицията в Монтана ще гони престъпниците с нови автомобили

На церемония пред РУ Монтана директорът на ОДМВР Монтана ст. комисар Ивайло Антонов връчи ключовете на 17 нови високопроходими автомобила.

Автомобилите, от които 3 VW Tiguan и 14 Great Wall Hover, са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“.

Освен за охрана на граничните райони новата високопроходима техника ще бъде използвана и в малките населени места за охрана на обществения ред и противодействие на конвенционалната престъпност, съобщи ст. комисар Антонов.

Полицията в Монтана ще гони престъпниците с нови автомобили

Разпределението по Районни управления в област Монтана е 3 автомобила – за РУ Вършец, 3 – за РУ Берковица и 11 за РУ Монтана. Предназначените за РУ Монтана ще бъдат използвани от служителите на Участък „Чипровци”, Участъка в с. Георги Дамяново, Участък „Огоста”, Участък Бойчиновци, служителите от охрана на обществения ред на РУ Монтана и от „Териториална полиция”.

Полицията в Монтана ще гони престъпниците с нови автомобили

Новите автомобили са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери.

Полицията в Монтана ще гони престъпниците с нови автомобили

По същия проект Зоналното жандармерийско управление – Монтана до дни ще получи 15 високопроходими автомобила. Новите автомобили ще допринесат за по-голямото покритие на малките населени места и противодействието на битовата престъпност.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.