Гимназист от Монтана създаде виртуален учител

Гимназист от Монтана създаде виртуален учител

Виртуален учител е първият от трите проекта, с които Антоан Георгиев от 11 клас на Природа-математическата гимназия в Монтана кандидатства за награда Джон Атанасов в категория „Дебют в компютърните науки”.

Проектът е разработен в колаборация Алекс Цветанов от Софийска математическа гимназия. Двамата създават виртуална среда, в която учител отговаря на зададени на глас въпроси. В демонстрацията са използвани знания от областта на географията. Разработването на интелигентния продукт е отнело 7 месеца.

Вторият проект на Антоан е също игра, в която предната камера на смартфона сканира ръката на притежателя му , разпознава я и така позволява маркиране на определени обекти във виртуална реалност.

И третият проект е разработен като игра, в която се изследва човешкото поведение. Базирана е на теорията на психолога Джордж Милър ,според която работещата памет на човешкия мозък и може да запомни от пет до девет елемента максимум.

Изводът при тестването на играта показва, че във виртуалната реалност нашия капацитет е по-нисък, казва Антоан.

За проектите си Антоан получи от президента Румен Радев сертификат за отлично представяне в категория „Дебют в компютърните науки” на годишните награди „Джон Атанасов”.

Гимназист от Монтана създаде виртуален учител

Такъв сертификат се връчва за първа година. За постижението си днес гимназистът от Монтана бе приет от зам.кметът Тихомир Антонов, които го поздрави от името на кмета Златко Живков.

Преподавателите на Антоан по информатика са Илиян Цанков и Цветан Стоянов. Негови научни ръководители са Красимир Асенов също от Природо -математическата гимназия в Монтана и доцент д-р Златогор Минчев от Института по математика и информатика.

От всичките си проекти дотук Антоан иска да създаде платформа от мини игри и това е предстоящия му проект.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.