Задържаха 38-годишен за убийството на 17-годишния Гошко

Задържан е извършител на убийство в град Вършец
Архив: "Монтана 24"

38 годишен, криминално проявен, е задържан за убийството на 17 годишния Гошко днес на обяд.

Момчето и дядо му дошли към обяд в местността „Пъстренеца“, близо до старото летище, за да събират дърва. Изведнъж се чул изстрел, момчето паднало и издъхнало на място с рана на главата.

Задържаха 38-годишен за убийството на 17-годишния Гошко
Дядо му Георги Георгиев разказа: „Момчето караше преди мен и изведнъж се чу изстрел и падна в каруцата.“

Дядото не видял стрелеца.

„Ние отидохме за сухи клечки да си събираме и тоя застанал и стреля…и викам Гошко, Гошко и този …втори път стреля и мен искаше да убие.“

Задържаха 38-годишен за убийството на 17-годишния Гошко

След масова проверка и заграждения на пътя близо до инцидента, полицията задържа 38-годишен мъж, който излязъл от гората с автомобила си.

„Претърсен е автомобила на заподозрения, иззет е един газов пистолет. Все още не можем да кажем дали това е оръжието, с който е възпроизведен изстрела в главата.“, каза Нина Борисова – окръжен прокурор в Монтана.

„Мога да ви кажа, че е криминално проявен, има условна присъда за притежание на наркотици. За дърва нямам такава информация и такива досъдебни производства.“, съобщи Ивайло Антонов- директор на ОД МВР Монтана

Близките на убитото момче опитаха да се саморазправят с задържания. Хората бяха охрананявани от десетки служители на жандармерията.

Мотивите за убийстовото все още не са изснени. Предстои да бъде направена аутопсия на момчето и балистична експертиза на куршума, за да се види дали е изстрелян от намерения пистолет.