Стартира ремонтът на 13 улици и градската градинка в Лом

Стартира ремонтът на 13 улици и градската градинка в Лом

Асфалтиране, полагане на бордюри и изграждане на тротоари на 13 улици и възстановяване на градска градина с паметник на Еремия Българов предвижда проектът „Обновени градски пространства в град Лом“, който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

По проекта „Обновени градски пространства в град Лом“ ще бъдат обновени улиците или части от тях: „Драгоман“, „Варош“, „Марин Дринов“, „Даме Груев“, „Кирил Петров“, „Панайот Хитов“, „Еремия Българов“, „6-ти септември“, „Никола Първанов“, „Бозвели“, „Георги Петров“, „Д-р Андрейчев“ и „Луи Айер“. Със средства от бюджета на Община Лом на тези улици се подменят водопроводът и канализацията, преди да бъдат основно асфалтирани. Прилежащата към Историческия музей зелена площ с градинка и паметник на Еремия Българов също ще бъде възстановена.

Стойността на проекта е 2 703 559,10 лв., от които  2 298 025,23 лв. са осигурени от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, а националното съфинансиране е в размер на 405 533,87 лв.

„Възстановяването на улиците на Лом е наш приоритет. Състоянието на десетки улици в града не е добро, едни са били асфалтирани преди повече от 40 години и не се ремонтирани, имаме и улици, на които никога не полаган асфалт. През мандат 2011-2015 г. не бе изпълнен Водният цикъл и много улици останаха без канализация и без нов водопровод, не бе изградена и пречиствателна станция. Радвам се, че с изпълнението на проекта „Обновени градски пространства в град Лом“, отговаряме на очакванията на нашите съграждани и ще продължим с ремонтите на още десетки улици и през следващата година.“ – заяви кметът Пенка Пенкова.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 116 дни, но от изпълнителя ДЗЗД „Геопът Лом“ увериха, че ще се постараят повечето от улиците да бъдат готови до настъпването на зимата.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.