Деца от Монтана на финала на „Детска мелодия на годината“ (ВИДЕО)

Деца от вокална група „Детски смях“ към ОДК „Ние, врабчетата“ ще пеят  финала на конкурса за нови български детски песни „Детска мелодия на годината“.

След провеждане на национални прослушвания в 12 областни града на България, децата заслужиха да изпълнят песента „Торбичка добрина“ заедно с 9 годишната солистка от София Лора Ходжева.

„Торбичка добрина“ по текст и музика на Наталия Делионова е сред 14-те класирани творби. Аранжиментът е на Кирил Геренов – млад и даровит пианист от Асеновград.

Вокалните педагози Миглена Георгиева и Латинка Боева заедно с авторката направиха сложен триглас. Благодарение на тях децата за около месец успяха да се справят с огромното предизвикателство да научат песента, да направят звукозапис в професионално студио в Плевен и да заснемат видеоклип. Всичко това се случи по време на лятната ваканция на децата.

„Детска мелодия на годината“ се провежда за първи път у нас. Конкурсът е единствен по рода си. Организаторите му са си поставили за цел не само да възродят качествената детска песен, но и да я популяризират.

Той започна на 22 март тази година с двумесечен срок за набиране на нови детски песни от български автори и ще завърши на 22 декември с галаконцерт в Зала 1 на Националния дворец на културата – София. Там ще се определи песента победител за 2018 г. „Защото талантливите деца на България заслужават най-добрите песни.“ – казва Надя Ботева, организатор и продуцент на събитието.

Четиринадесетте финални песни могат да бъдат чути в „YouTube“-каналa на Детска мелодия на годината. Съвсем скоро ще бъдат достъпни на диск, заедно с инструменталните си версии за всички, които се интересуват от качествена музика.  Песните с техните видеоклипове се въртят по програма Е-кидс, а БНТ излъчи първи репортаж за „Детска мелодия на годината“ на 7 октомври.

Песента победител ще се определи чрез три вида жури. Първото е публиката. Гласуването чрез СМС-и започна на 1 октомври и ще продължи до 22 декември. За да подкрепите „Торбичка добрина“, изпращайте съобщенията си на номер 15551 с текст 12. Цената на един SMS е 1.20 лв. с ДДС. Второ е Детско жури от изявени в различни области деца, а трето – професионално жури – от български автори, композитори и музиканти.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.