Театърът в Монтана прави благотворителен спектакъл за статуята на Диана 

Драматичният театър „Драгомир Асенов” се включва в дарителската кампания за възстановяване статуята на Диана в Монтана с благотворителен спектакъл. Той ще се играе на 18 октомври от 19,00 часа и е постановката по пиесата на Анатолий Крим  „Мистерията Дон Жуан“.

Инициативата за възстановяване на бронзовата статуята на Диана в града започна това лято. Неин автор е скулпторът Димитър Ганчев. Направена е през 1973 година и е поставена в близост до някогашния Ловен дом на Калето. През 90 години е открадната.

За повторното създаване на металната скулптура по дарителската сметка на общината досега са събрани 17 хиляди и 800 лева – от Ротари клуб – Монтана / 6 000 лева/ от почетните граждани проф. Иван Гаврилов /5 000 лева/, Иван Иванов /2 000 лева/  и Крум Христов /2 000 лева/.  Другите дарители са  Димитър Радичков /1200 лева/, кметът Златко Живков / 1000 лева/ и  Борис Борисов – 600 лева.

Статуята на римската богиня, символ от миналото на града и изобразена на герба му, трябва да бъде готова за празника на града – Денят на Свети Дух, следващата година. Има три възможни места за поставянето й в центъра на Монтана, уточни кметът Живков, но което и да бъде избрано ще има осигурено видеонаблюдение.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.