Държавата отпусна над 5 млн. лева за ремонт на пътища в областта (ВИДЕО)

С постановление на Министерския съвет са отпуснати средства от 5 300 000 лева за ремонт на пътища в област Монтана. Това съобщи народният представител от ПП ГЕРБ Дилян Димитров.

С тези пари ще се продължи рехабилитацията на пътя между Монтана и Белоградчик. Веднага ще се започне работа по настилката от язовирната стена до Горно Церовене и ще бъде довършена до края на годината. Повече за този участък може да чуете от депутата Дилян Димитров във видеото .

Друг път на който ще се прави ремонт е Лом – Сталийска махала – Дондуково – Дреновец. До края на годината там ще бъдат направени локални ремонти, а през пролетта. Общата стойност на отпуснатите пари за тази отсечка са 3 500 000 лева. За 2 000 000 лева ще се ремонтират участъци от пътя Лехчево – Фурен – Главаци – Криводол – Монтана.

Допълнителни средства са отпуснати и за прохода „Петрохан“ за отводнителни канали и укрепване на свлачищни райони. Продължават и дейностите по пътното платно на входната артерия на град Лом, както и в свлачищния район на село Орсоя.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.