Комплексът за социални услуги с номинация за престижна награда

Комплексът за социални услуги с номинация за престижна награда

Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Монтана е номиниран за наградите „Спасители на детството”.

Комплексът е номиниран със следните мотиви:

„Номинираме Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Монтана заради това, че е първият, който създаде приемната грижа в областта. Специалистите оставиха сърцата и душите си в набирането на първите приемни родители, които сега в областта са над 100. За нас този Комплекс е мястото, където получаваме помощ и подкрепа, както и разбиране, когато ни е трудно.“

Наградите „Спасители на детството” се присъждат за принос в развитието на приемната грижа в България. Инициатор и учредител на тази инициатива е Националната асоциация за приемна грижа – единствената българска неправителствена организация, учредена от приемни родители и професионалисти, които вярват, че за хиляди деца без родителска грижа в България най-добрата алтернатива за живот извън институция е приемното семейство.

Наградите се учредяват от асоциацията на приемните родители, за да се отбележи приносът на различни участници в развитието на приемната грижа в България, като за наградата могат да бъдат номинирани:

– приемни родители,
– родни семейства,
– осиновители,
– социални работници,
– учители,
– лекари
– здравници работници,
– журналисти,
– детски организации,
– общински центрове за социални услуги (КСУДС, ЦОП)
– фирми.

Условието е всеки от номинираните да има принос за развитието на приемната грижа. Критериите за номиниране, както и регламентът, са обявени на сайта на асоциацията.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.