Паяк тръгва из улиците на Монтана (СНИМКА)

Паяк тръгва из улиците на Монтана

Паяк тръгва из улиците на Монтана за да вдига старите автомобили. Новият специализиран автомобил на Комунални дейности разполага с кран за вдигане на стари коли и  контейнери за зелени отпадъци, уточни кметът Златко  Живков.

Товарният автомобил е немски с голяма маневреност и товарен капацитет до 5 тона. Оборудван е с италиански кран, който може да вдига тежест до  3 тона. Техниката е на стойност 229 хиляди лева. Със същите  специализирани камиони работят  от шест месеца общинските фирми в София и Пловдив.

Досега в различните зони на Монтана са описани близо 300 коли извън употреба и без регистрационни номера.  Те ще бъдат извозвани на паркинг, които е обособен в района на автопазара в града.

Предстои среща между ръководствата на общината и районното полицейско управление за обсъждане на промените в наредбата за опазване на обществения ред,  така че действията на службите да са законни, съобщи още Живков.

Тази година общинските власти започнаха мащабна кампания за премахване на незаконни постройки и стари автомобили от обществените площи в Монтана. Действията бяха предизвикани от разпореждане на прокуратурата в началото на август.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.