Кметът Живков: „Няма недосегаеми, независимо дали са в трабант, или в джип“

Затягат контрола за неправилно паркиралите автомобили в Монтана

Кметът Живков:

Строги мерки срещу неправилно спрели и паркирали не на място автомобили въвеждат в Монтана.

„Няма да правим компромиси за неправилно спрели автомобили. В организацията на движението на МПС ще има ред“, категоричен бе кметът Златко Живков.

Градоначалникът проведе двучасова среща с ръководството на полицията в града и съгласува мерките със зам. директора на ОД на МВР, началник отдел „Криминална полиция“ комисар Цветомил Христов, комисар Денис Хилмиев, началник отдел „Охранителна полиция“, началникът на КАТ Пътна полиция гл. Инспектор Елис Иванов, началникът на Районно управление в Монтана гл. инспектор Бисер Йончев и и представители на общинското предприятие „Чистота“, които ще си служат с репатриращия автомобил.

Общината подготвя специална наредба, за да може да се използва закупеният преди дни специализиран автомобил за вдигане на неправилно спрели коли. Компромиси няма да се правят.

Градоначалникът предупреди водачите , че „няма недосегаеми, независимо дали са в трабант, или в джип“.

Общината е поръчала нови скоби, които да се поставят на нарушителите. До момента 187 собственици на излезли от употреба коли сами са ги премахнали. В списъка са 357, които трябва да освободят тротоарите и зелените тревни площи.

Кметът предупреди гражданите, ако имат подобни моторни превозни средства, час по-скоро да се опитат да реагират, така както смятат за необходимо. След това ще реагираме ние, като бъдат вдигнати и пратени са скрап, а сметката по вдигането и всичко останало ще бъде платена тройно от собствениците, каза кметът.

Той припомни, че е абсолютно забранено движението на каруци с животинска тяга в зона 1 , в централната градска част. Той ще предложи разширяване на зоната за по- ефективен контрол и справяне с нарушителите.

И увери, че през последните месеци е подписал три пъти повече наказателни постановления след предложения на полицейските инспектори за глоби. „Има правила, моля нарушителите да не приемат нещата лично“, заяви кметът.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

ИЗТОЧНИК24 часа