Ден пети Лом бедства без вода

30 000 летра вода бяха раздадени на хората в Лом, Добри Дол, Сливата и Орсоя

Ден пети Лом бедства без вода

29 560 литра питейна вода безвъзмездно бяха доставени днес за Лом, Добри дол, Сливата и Орсоя. Столична община осигури 12 000 литра в бутилки от 1,5 литра, които бяха раздадени на хората в Добри дол, Сливата, Орсоя и квартали на Лом.

Екипът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община осигури и високопроходим автомобил, с който бе доставена питейна вода на трудно достъпни места.

9450 литра питейна вода (5040 литра в туби от 10 литра и 4410 литра в туби от 6 литра), осигурени от Българския червен кръст (БЧK), бяха раздадени на ломчани в 15-те пункта, на които са разположени водоноските за битови нужди. Ученици, активисти на МБЧК, организираха раздаването на водата в пункта на общинския пазар.

Още 7200 литра в туби от 10 литра осигуриха Минерална вода „Ком“ и Община Криводол – 1000 литра в туби от 10 литра.

Снабдяването с питейна вода ще продължи и утре, 20 октомври. Водата е осигурена от БЧК и общините Гоце Делчев, Брацигово и Ямбол.

Питейната вода ще се раздава на пунктовете в кв. „Калето“, кв. „Зорница“, кв. „Младост“, кв. „Стадиона“, кв. „Младеново“ (на ул. „Ковачишка“ и на ул. „Софийска“ – центъра), „Т Маркет“, Общинския пазар, ул. „Веслец“ №27, кръстовището на ул. „Вл. Заимов“ и „Добруджа“, кръстовището на ул. „Т. Каблешков“ и ул. „Шишман“, паркинга пред болницата на ул. „Симеон“, в жилищата на бившия захарен завод, в кв.. Моминброд, кв. „Хумата“, ул. „Иван Вазов“ и пред Община Лом.

Пунктовете ще се зареждат поетапно с питейна вода след 10:00 часа, която ще се раздава до изчерпване на количествата. На хора с увреждания, самотно живеещи възрастни, крайно бедни и други социално уязвими групи, питейната вода се доставя чрез общинските социални институции.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.