Шести ден! Водата потече към Лом

Омбудсманът срещу скока на водата в Монтана

Подаването на питейна вода за Лом и селата Замфир, Добри дол, Сливата и Орсоя се възстановява, след като предсрочно бе извършено свързването на новия със стария напорен водопровод в района на Добри дол. Водата е пусната с ниско налягане, което поетапно ще се увеличава.

Водата в Лом се очаква най-рано около обяд в неделя, в ниската част на града, а късно вечерта и около полунощ – във високата част и горните етажи на жилищните блокове.

В първите часове водата от чешмите ще бъде мътна и с повишено съдържание на хлор, за да се предотвратят зарази, и не се препоръчва за пиене.

В понеделник, 22 октомври, детските ясли, детските градини, млечната кухня и училищата в Лом и Замфир отново няма да работят, тъй като по предписание на РЗИ-Монтана, с цел опазване здравето на децата и персонала, учебните заведения трябва да бъдат основно дезинфекцирани. За детските ясли и градини Община Лом е осигурила бутилирана питейна вода, която ще се използва в първите дни, според изискванията на РЗИ.

И днес продължи раздаването на питейна вода на хората в града и засегнатите от безводието села. 54 270 литра питейна вода бяха осигурени безвъзмездно от общините Гоце Делчев, Брацигово, Ямбол и Лом, и БЧК. Вода за битови нужди доставяха и водоноските, които ще останат и утре до обяд.

Общинският кризисен щаб продължава своята работа до отмяна на бедственото положение, най-вероятно, в понеделник.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.