Вижте как ще се чества годишнината от рождението на Радичков

Вижте как ще се чества годишнината от рождението на Радичков

На 24 октомври от 10 часа пред паметника на Йордан Радичков в Монтана ще се отбележи 89-тата годишнина от рождението на писателя.

Във фоайето на библиотеката е подредена и изложба с творбите на Радичков и негови автографи, към която вече са проявили интерес от VІІ ОУ, чиито патрон е гениалният ни земляк.

На рождения му ден в 17:00 ч. в Детски отдел на библиотеката ще бъдат връчени наградите на победителите от програмата „Децата на Монтана четат 2018“.

В началото на месеца библиотеката стартира инициативата „Опит за летене из творчеството на Радичков”. Тя се обърна с открито писмо към всички библиотеки в България и ги призова в дните от 22- ри до 26-ти октомври малки частици от мъдрите слова на Радичков се полетят в уеб сайтовете им или на Facebook страниците им, както и да осъществят инициатива, свързана с творчеството на мъдреца от Калиманица – витрина, изложба, публикуване на любим цитат от негово произведение, литературно четене.

На 29 октомври от 18:00 ч. в рамките на Радичковите дни своя традиционен концерт ще представят младите таланти от ОДК „Ние, врабчетата”.

До края на месеца в Художествена галерия „Кирил Петров” и експозиционна зала „Кутловица” ще остане националната изложба биенале „Тенец”. Тя също е посветена на творчеството на Йордан Радичков и включва творби на 222-ма автори в областта на графиката, живописта, скулптурата и приложното изкуство. Изложбата е репрезентативна за съвременното българско изобразително изкуство.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.