Дилян Димитров ще лобира за водопровода в Лом

Дилян Димитров ще лобира за водопровода в Лом

Близо седмица Лом и още пет села останаха без вода заради тежка авария на довеждащия водопровод. Водопроводът е на повече от 50 години, изграден със стоманени тръби. Той се състои от две части.

Едната е дълга около пет километра и половина напорен водопровод и е в изключително тежко и корозирало състояние, каза депутата от ПП ГЕРБ Дилян Димитров: „Именно този участък е проектиран и ще струва около 4 млн и половина лева. Той е разделен и на четири участъка, един от тях вече е направен.“

За да не се стига до подобно безводие отново, утре депутатът Дилян Димитров и кметът на Лом Пенка Пенкова ще се срещнат с министъра на Регионалното развитие Петя Аврамова. Заедно те ще търсят решение за финансиране на целия напорен водопровод. Димитров ще настоява за отпускане на 3 млн лева, с които да се започне подмяна на водопровода в най-ниските точки.

В петък на парламентарния контрол в Народното събрание, Дилян Димитров като народен представител от региона на Монтана ще попита, кога ще бъде финансирана направата на напорния водопровод. Тогава той очаква отговор от министъра на Регионалното развитие.

Според Димитров в момента се налага спешна подмяна на две трасета от напорния водопровод, за да се използва ниското ниво на река Дунав. През пролетта реката вдига нивото си и в ниските части се получава заблатяване и няма да може да се работи по неговата подмяна.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.