213 акта и 229 фиша съставиха полицаите за шест дни в Монтанско

166 товарни автомобила и 8 автобуса са проверени при засилени проверки на операция на “Тиспол” в област Монтана

213 акта и 229 фиша съставиха полицаите за шест дни в Монтанско

166 товарни автомобила и 8 автобуса са проверени в седмицата 15-21 октомври в област Монтана.

Операцията е проведена територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL). В нея са участвали и служителите на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” и „Криминална полиция”.

При контрола на товарните автомобили са установени 59 нарушения – 28 са установените нарушения за нередовни документи на водачите и на превозното средство, 6 водачи са глобени за техническа неизправност на МПС-то, включително нарушения на габаритите, 4-ма – за неизползване на обезопасителни колани, 3-ма – за претоварване на автомобили над 12,5 тона, 1 водач – за нарушения, свързани с неукрепване на товарите. 17 са другите установени нарушения на ЗДвП.

При контрола над автобусите са установени две нарушения на ЗДвП, свързани с документите на водачите.

При извършване на контролна дейност по безопасност на движението в седмицата 15-21 октомври полицейските служители са установили 487 на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

Съставени са 213 акта и 229 фиша. Заловени са 6-ма водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, 3-ма неправоспособни. Прекратени са регистрациите на 7 МПС.

През седмицата на територията на областта са станали 2 ПТП, с 3-ма ранени граждани.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.