Ето докъде са стигнали ремонтите на пътищата в Лом

Дадоха близо 7 милиона лева за областта

Ремонтът на републиканския път II-81 Монтана–Лом върви по план, заявиха народният представител инж. Дилян Димитров и кметът Пенка Пенкова, които инспектираха обекта.

Ето докъде са стигнали ремонтите на пътищата в Лом

Първият етап включва основен ремонт на участък от 1,1 км – от края на кв. Младеново до разклона за Монтана и Вълчедръм. В момента се извършва разваляне и раздробяване на цялата пътна конструкция и достигане до земното легло на голяма дълбочина от съществуващото ниво на настилката и изграждане на нова пътна конструкция, банкети и дренажи, а след това предстои цялостно асфалтиране.

Вторият етап от близо 2 км предвижда основен ремонт на ул. „Софийска“ – от края на кв. Младеново до кръговото кръстовище с републикански път II-11 Видин – Козлодуй, след моста на река Лом.

Ето докъде са стигнали ремонтите на пътищата в Лом

Основният ремонт на път II-81 Лом-Монтана се финансира с 3,5 млн. лв. от Агенция „Пътна инфраструктура“ по проект, изработен от фирма „Рутекс“, с възложител Община Лом. Строително-ремонтните работи се изпълняват от ДЗЗД ПМВ-2014. Ремонтът ще се извършва без прекъсване, при подходящи климатични условия, и ще продължи и през следващата година.

Ето докъде са стигнали ремонтите на пътищата в Лом

По план върви и ремонтът и на републиканския път ІІ-11 в участъка от Добри дол до Орсоя. Изгражда се нова пътна кострукция в компрометираните участъци, изкопи за водостоци и напречни отводнители, а след това и асфалтиране.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.