Петима гимназисти управляваха община Монтана днес

Петима гимназисти управляваха община Монтана днес

Енея Георгиева от 12 клас на Природо-математическата гимназия в Монтана работи на терен като кмет на общината за ден. Момичето инспектира заедно с кмета Златко Живков ремонтът на актовата зала в сградата на училището в което учи.

„Впечатлена съм от динамиката, отговорността и  взимането на много решения в различни области, които се налагат в ежедневието на един кмет, заяви Енея пред журналисти.

Инициативата „Мениджър за един ден” се провежда за 17 поредна година от Джуниър Ачийвмънт България. Този път надслова на събитието е: „Вдъхнови бъдещето“. Петима ученици влязоха на работа за един ден на 30 октомври в община Монтана. На заместник кметските позиции застанаха Галя Петрова, Цветелина Петрова и Емил Георгиев – всичките от 11 клас на Финансово стопанската гимназия /ФСГ/ в града. Секретар на общината бе Ралица Николова – също от ФСГ.

За кратко време те се запознаха с основните задачи, които решава ръководството на общината в управлението на европейските проекти, административните услуги, градоустройството, чистотата,общинската собственост  хуманитарните дейности, международното сътрудничество и най-вече с планирането на проекто-бюджета за 2019 година.

Участниците в инициативата освен сертификат, получиха от кмета на Монтана Златко Живков  туристически раници, оборудвани с термос, малко шалте, шапка и бутилка за вода.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.