Седмокласници от Вършец станаха общински съветници (СНИМКИ)

Седмокласници от Вършец станаха общински съветници

Учениците от 7 а клас на СУ „Иван Вазов“ – град Вършец днес влязоха в ролята на общински съветници в рамките на Тържествена сесия, организирана от деца по случай предстоящия Международен ден на енергийната ефективност.

Седмокласници от Вършец станаха общински съветници

Необичайния открит урок е част от концепцията за практикуване на основните принципи на гражданското участие на Национална програма „Научи се да даряваш“. Създаването на атмосфера, близка до реалната провокира тяхната активност в посока сътрудничество по между им и разпределяне на отговорностите.

Децата получиха възможност да заемат обичайните за действителните съветници места, да изготвят и представят свои доклади и предложения по темата, да дадат вот „За“, „Против“ и „Въздържал се“ и осъзнаят смисъла на този избор.

Благодарение на подкрепата на официалните гости на събитието – инж. Анатоли Димитров, Председател на Общински съвет – Вършец, инж. Иван Лазаров – Kмет на общината, г-жа Даниела Тодорова – Секретар и г-жа Олга Яничкова – общински съветник, учениците успяха да научат как се „коват“ местните нормативни документи, какви проекти предстои да бъдат реализирани и са гласувани от градския парламент.

Импровизираното заседание на седмокласниците завърши с пожелания към децата да са здрави, да не спират да радват с успехите си своите родители и учители, да следват мечите си и да не се страхуват да имат мнение по въпросите, засягащи града, за да се затвърди славата му на зелен курорт и водеща туристическа дестинация в Северозападен регион.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.