Кариана избухна срещу съдиите

Кариана избухна срещу съдиите

Собственикът на „Кариана“ (Ерден) Милан Йосифов избухна срещу съдиите във Втора професионална лига с отворено писмо до БФС, съдийската комисия и медиите. Поводът е последната загуба на „Кариана“ срещу лидера в класирането „Царско село“ и твърденията на Йосифов, че гостите са подпрени от съдията и е дадена несъществуваща дузпа, с която са победили.

Публикуваме писмото без редакция:

 О Т В О Р Е Н О  П И С М О

                              Уважаеми ръководители на българския футбол!

Обръщам се към Вас, защото положението е нетърпимо! Ситуацията ескалира след последния ни мач у дома срещу “Царско село”. “Кариана” загуби 1:2 с гол от дузпа в 65-та минута. Убеден съм, че нарушение на Николай Дичев срещу  Георги Минчев НЯМАШЕ! Срещата я гледах точно зад вратата, от вишка с добра видимост, и вярвам на очите си! Главният арбитър Димитър Димитров търсеше повод да подпре “съперника”. През второто полувреме обърна свирката. Не може за едно “ОХ” и “АХ” да дадеш дузпа. Съдията не трябва да определя изхода от даден мач. Съдиите са зависими от футбола, а не футболът от съдиите! Доста време съм бил рефер в долните дивизии и нещата са ми пределно ясни!

Не за първи път “Кариана” си пати от отсъжданията на дадени хора, които смятат, че са господари на терена. Не съдиите са важните, важните са футболистите! Кажете ми, как да мотивирам момчетата да се борят и да печелят, като други не им позволяват да берат плодовете от труда си!

ФК “Кариана” от село Ерден, подчертавам – от село Ерден, гледаме професионално на тази велика игра! ФК “Кариана” е изряден към Футболния съюз. “Кариана” се финансира лично от мен и от бизнеса на семейството ми, а не от община или неясни фирми и задкулисни схеми! Само и единствено любовта ми към футболната игра е причината да има “Кариана” в Професионалния футбол!

Господа от БФС и Съдийската колегия – вземете мерки. Призовавам Ви – нека хората, отговорни за футбола в нашата страна, да поемат отговорност и да позволят на клубовете да играят честно и почтено!

ФК “Кариана” не е единственият клуб в България с особено мнение към съдиите. “Локомотив” /София/, “Арда” /Кърджали/, “Локомотив” /Горна Оряховица/ и “Поморие” вече изразиха негативното си мнение за тях!

Трябва ли да се стига до ситуация, като в Гърция – президент да нахлуе на терена с пистолет ?!

Не случайно нервите на бившия треньор на “Кариана” Атанас Джамбазки не издържаха и той нахлу на терена да търси саморазправа със съдията на мача със “Струмска слава” /Радомир/. И там победата на гостите дойде от фал, след спорно нарушение в края на мача. Не оправдавам постъпката му, но тя е плод на чужди грешки.

Стига грешки в българския футбол! Оставете нещата да се решават на терена от футболистите на двата отбора!

С уважение:

Милан Йосифов,

Президент на ФК “Кариана” 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.