БСП настоява за 500 млн. лева за спасяване на Северозапада (ВИДЕО)

В препълнената зала на Младежкия дом в Монтана бяха представени конкретни мерки за социално-икономическото развитие на Северозапада касаещи областта и обединени в стратегията „Визия за Монтана“.

БСП настоява за 500 млн. лева за спасяване на Северозапада

Още от началото на годината чрез срещи и дискусии в региона от Общинския съвет на БСП – Монтана са събирали в стратегия проблемите на региона. Те са направили кризисни мерки за преодоляване на социално-икономическото изоставане на северозапада и по-конкретно за община Монтана и региона на Монтана.

Според Камелия Трифонова – Общински председател на БСП – Монтана региона обезлюдява и изостава драстично по много показатели. Затова и тя представи конкретни предложения.

„Предлагаме да бъде създаден държавен инвестиционен фонд „Северозапад“ с първоначален ресурс от 500 млн. лв.“, каза общинският председател Камелия Трифонова.

Тя обясни, че идеята на фонда е с него да се финансират създаването на държавно високотехнологично предприятие, предоставяне на средства за млади семейства, които живеят и работят в региона и откриване на висше учебно заведение или филиал на ВУЗ.

Народните представители от региона ще внесат изградената стратегия в Парламентарната група и в Националния съвет на БСП, за да я включат в цялостната стратегия на „Визия за България“.

Пред присъстващите в залата бе представена част от „Визия за България“ от народният представител Атанас Костадинов, който коментира въпросите, свързани с икономика, секретарят на ПГ на „БСП за България“ Ирена Анастасова, която засегна предложенията в образованието и депутатът Георги Гьоков, който анализира социалната сфера.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.